540723b4b27bd5d12ed6e6b8_Icon-twitter.png

Exchange of IMAP email

Er zijn een aantal redenen waarom je wellicht voor Microsoft Exchange zou kiezen in plaats van IMAP email:

  • - Synchronisatie: Exchange biedt een bidirectionele synchronisatie tussen de server en de client, zodat e-mails, agenda's en contacten altijd up-to-date zijn op al je apparaten. Met IMAP is alleen een unidirectionele synchronisatie mogelijk, wat betekent dat wijzigingen die je op één apparaat maakt niet automatisch op andere apparaten worden weergegeven.
  • - Push-notificaties: Exchange ondersteunt push-notificaties, zodat je onmiddellijk op de hoogte wordt gebracht van nieuwe e-mails, terwijl je met IMAP periodiek moet checken of er nieuwe e-mails zijn.
  • - Beveiliging: Exchange biedt een hogere beveiliging voor de e-mails dan IMAP doordat het gebruik maakt van encryptie, authenticatie en autorisatie om te verzekeren dat alleen gemachtigde gebruikers toegang tot e-mails hebben.
  • - Zakelijke functies: Exchange biedt zakelijke functies zoals agenda- en contactbeheer, ondersteuning voor afspraken en vergaderingen, en de mogelijkheid om taken te delen met andere gebruikers.
  • - Integratie: Exchange is geïntegreerd met andere Microsoft-producten zoals Outlook, Office en SharePoint, waardoor het gemakkelijker is om e-mails te verwerken en samen te werken met andere teamleden.

 

Overweeg wel dat Exchange een duurdere oplossing is en de systeemvereisten en administratie hoger zijn dan bij een IMAP-server. Afhankelijk van uw specifieke vereisten, kunt u besluiten dat IMAP wel een geschikte oplossing is voor uw bedrijf.

Wilt u hoge resultaten, maar geen hoge rekening?

Darvis laat zien dat kwaliteit betaalbaar is!

Neem contact op